Share |

Håll läpparna smidiga i vinter!

Skrivet av: 
Katarina Berglund
Datum: 
30 november 2011
Håll läpparna smidiga i vinter!

Vinter är en tuff period för vår hud och särskilt för våra läppar. Huden på läpparna skiljer sig mycket från resten av vår hud. Läpparnas yttersta lager, hornlagret är endast en tjugondels millimeter tjockt och det finns inget skyddande fukt, fett eller hår. Huden på läpparna innehåller istället många nervändar och blodkärl, som används för att uppfatta den minsta rörelse och förändring i temperaturen. Detta gör läpparna mer utsatta vilket leder till att de lätt blir torra, nariga eller till och med spricker. Att ge våra känsliga läppar intensiv vård gör de mer motståndskraftiga mot både väder, vind och miljöpåverkan. 

I Dr.Hauschkas sortiment finns det tre vårdande läpp-produkter som hjälper huden till att bli stärkt utan att läpparna blir beroende.
 
Läppvårdsstift för att hålla läpparna mjuka och smidiga. Stiftet innehåller solskyddsfaktor 3 och är uppbyggt av skyddande vaxer. Du bär det lätt med dig i väskan eller fickan.
 
Läppbalsam för torra och nariga läppar. Balsamet passar hela familjen och är speciellt bra under de kalla vintermånaderna. Läppbalsamet kan också användas som en mask över natten genom att appliceras något utanför läpplinjen och hjälper då till att förebygga rynkor runt munnen. 
 
Dr.Hauschka Med Labimint Acute Lip Care för speciella behov. Labimint är en av våra senaste produkter och hjälper när det är riktigt illa med läpparna. Produkten passar den med riktigt uttorkade läppar som svider eller kanske till och med fått blåsor. Den både svalkar och stärker läpparna. De verksamma ingredienserna är bland annat råsaft från ringblomma och echinacea. Den innehåller också salvia och pepparmyntsolja som ger en fräsch känsla.
 
TIPS! Applicera läppvårdsstift eller läppbalsam under ditt läppstift så får du extra vård och läppstiftet känns ännu smidigare på dina läppar. För en ”nude look” fyll i läpplinjen med en läppenna nära din egen läppfärg och applicera sedan läppvårdsstift eller läppbalsam över hela läpparna.