Share |

Från oss finns något till alla!

Skrivet av: 
Jessica
Datum: 
6 december 2011
Från oss finns något till alla!

Mamma: Ansiktsmask Vital. Stramar upp och balanserar fett och fukt hos alla hudbilder. Gör huden klarare. Rek. pris 313 kr.
Ögoncreme. Uppstramande och fuktgivande. Passar också känsliga ögon. Rek. pris 307 kr. 
Fint julset bestående av Dr.Hauschkas fenomenala Rosencreme samt Rengöringsmjölk i specialstorlek. Rek. pris 270 kr.

Pappa: Flytande Dagcreme. Stimulerar och ger fukt. Finns i två storlekar. Rek. pris 195/389 kr.
Ansiktsvatten Normal eller Special. Stärker och läker snabbt sår efter rakning. Bra för den som sitter mycket framför datorn för att snabbt göra en uppfräschning. Rek. pris 221/233 kr.
 
Systern: Dr.Hauschka Natural Glamour Ögonskuggspalett (Rek pris 315 kr): Uppmuntra syster till att bli vintersnygg! Matcha med samma kollektions LipGloss Novum 06 Blackberry, (Rek pris 149 kr), så är både nyårsfesten och julaftonsmakeupen fixad!
 
Barnen: Tandcreme Barn Sensitive Orange. Barnen kommer att älska denna som har en god smak av apelsin. Lägg till en färgglad rolig tandborste i julstrumpan! 
Rek. pris 46 kr.
 
Bebisen: Body Oil Rose. Mild och underbar för baby och förälder. Perfekt att använda vid babymassage. Rek. pris 183 kr.
Kroppspuder Silke. Underbar till småbarnsstjärtar men även till vuxna kroppar, ansikte och hår. Rek. pris 239 kr.
 
Tonårstjejen: Lip Gloss Novum 01. Glammig rosa ton. Rek. pris 149 kr.
Bronzing Puder. Ger en solkysst look, som kan behövas kalla vinterdagar, och vårdar på samma gång. Rek. pris 229 kr.
Julset bestående av nageloljestick och handcreme i specialstorlek. Tonårstjejer målar ofta naglarna och behöver därför ta hand om sina naglar extra mycket. Handcremen från Dr.Hauschka har utsetts gång på gång som en av de bästa på marknaden! Rek. pris 199 kr.
 
Tonårskillen: Duschcreme Blackthorn. Fräsch och uppiggande. Rek. pris 105 kr.
Läppvårdsstift. Motverkar torra och nariga läppar. Rek. pris 97 kronor.
 
Mormor: Tonad Dagcreme. Ger vård och lite färg på samma gång. Rek. pris 271 kronor.
Kroppslotion Ros. Harmoniserar, stimulerar och stärker huden. Rek. pris 204 kr.
 
Morfar: Ädelgran Aromabad. Värmande och balanserande. Även perfekt vid förkylning. Rek. pris 145 kr
Ögonbalsam. Stärker och mjukgör. Speciellt bra på vintern. Rek. pris 273 kr.
 
Svärmor: Rosencreme. 30 rosor i en tub. En älskad klassiker. Återfuktar, stärker och skyddar. Rek. pris 254 kr.
Läppbalsam. Fukt och vård. Använd enbart eller under läppstift. Rek. pris 116 kr.
 
Svärfar: Salvia Aromabad. Värmande och uppfriskande. Även som fotbad. Rek. pris 145 kr. 
Fotcreme Fitness. Effektiv mot hård hud. Återfuktar och värmer. Rek. pris 164 kr.
 
Moster: Kroppslotion Citron. Uppfriskande. Renar och stärker huden. Rek. pris 197 kr.
Neem Nagelolja. Stärkande och vårdande. Motverkar sköra naglar. Rek. pris 239 kr.
 
Farbror: Body Oil Fitness. Värmande och stimulerade. Bra efter träning. Rek. pris 160 kr.
Handcreme. Går snabbt in och ger skydd och vård. Rek. pris 124 kr.
 
Värdinnan: Julen innebär också många trevliga bjudningar. Istället för en blomma föreslår vi att du tar med dig en bukett av våra underbara aromabad i prova på-ask. Räcker till många härliga bad. 
Rek. pris 122 kr.
 
Vännen: Lavendel Aromabad. Lugnar och renar. Rek pris 145 kr. Köp till Soothing Mask, rek. pris 332 kr, (som även den lugnar) och några värmeljus så får hon en underbar stund för sig själv! Ett bad med Lavendel Aromabad fungerar även perfekt om vännen har små barn som behöver varva ned innan sängdags.(Finns även en fin pump att köpa till för att få en ännu lyxigare produkt på badkarskanten, rek pris 29 kr.)
 
Nu över julen finns det ett kanonset bestående av Lavender Bodyoil och Lavendel Aromabad i en mindre specialstorlek för 199 kr. Setet finns hos utvalda hälsobutiker samt på Dr.Hauschkas egna webshop.
 
Share |

Bäst betyg på vår Rosolja!

Skrivet av: 
Jessica
Datum: 
8 december 2011

Vi blir alltid lika glada när vi får fina recensioner! Nu senast i tidningen Måbra som skrev om vår Rosolja. "En bra olja ger både näring, fukt och fett till vintertorr hy. MåBra:s testpanel har provat sig igenom ett antal av marknadens utbud. Här är topp-5!" Gissa vem som fick 1-placeringen?! 

Bäst betyg på vår Rosolja!
Share |

12 dagar kvar till jul ...

Skrivet av: 
Jessica
Datum: 
12 december 2011
12 dagar kvar till jul ...

... och det är rena rama julverkstan på lagret. Vår Rikard har trots julruschen alltid ett leende på läpparna, för hur kan han låta bli när han lyssnar på julmusik på högsta volym och ränner omkring med en värmande tomtemössa samtidigt som han packar julklappar för fullt! Det blir alltid mycket leveranser så här mot jul, för från Dr.Hauschka finns något för alla! 

 
Nu börjar nedräkningen tills vi får det lite lugnare, men än så länge hinner leveranserna fortfarande fram innan jul!
Share |

Vård för överkänslig hy

Skrivet av: 
Katarina Berglund
Datum: 
14 december 2011

Du som har överkänslig hud som t.ex. rosacea har inte alltid så lätt att hitta hudvårdsprodukter som fungerar. Dr.Hauschka har flera produkter som framgångsrikt hjälpt många att få fin hud igen.

Under de 2–4 fyra första veckorna ska du enbart använda Rengöringsmjölken för din rengöring morgon och kväll. Som dagcreme använder du Kvittencreme, eller om du vet att du inte tål eteriska oljor, Med Intensive Plant Cream.
 
Har det fungerat bra under dessa veckor lägger du till Ansiktsampull Normal eller Sensitiv, eller Intensivserum 03. Ampullerna används endast på kvällen. Intensivkuren används morgon och kväll. Kuren görs under 28 dagar. Som komplement kan du en gång i veckan lägga Rejuvenating Intensive Mask, Soothing eller Moisturizing Mask. Nu har huden förhoppningsvis lugnat sig och fått ökad motståndskraft. Då kan du lägga till Ansiktsvatten Normal och Rengöringscreme och vid behov byta ut Kvittencreme mot Rosencreme eller Rosencreme light.
 
Ditt hudvårdsprogram efter 4-8 veckor ser då ut som följer:
Morgon: Rengöringscreme, Ansiktsvatten N och någon av Rosencremerna eller Kvittencreme. Behöver du, fortsätt med Med Intensive Plant Cream.
 
Kväll: Rengöringsmjölk och Ansiktsvatten Normal.
 
Veckovård: Någon av ovanstående masker, men nu kan du också prova Lermask som du med fördel kan blanda lite Rosencreme i.
Share |

Vår alldeles egna parfymör!

Skrivet av: 
Jessica
Datum: 
19 december 2011
Vår alldeles egna parfymör!

Förra veckan anordnade Dr.Hauschka Sverige en pressträff där vi bjudit in vår alldeles egna parfymör, Jörg Zimmermann till Stockholm för att prata om hemligheten bakom naturliga dofter. Ellinor Mannberg som driver bloggen "Beauty and nature" har skrivit en mycket fin sammanfattning om träffen som man kan finna här

Share |

Bli en Dr.Hauschkaterapeut?

Skrivet av: 
Katarina Berglund
Datum: 
20 december 2011
Bli en Dr.Hauschkaterapeut?

Vill du bli Dr.Hauschkaterapeut?
Att jobba med Dr.Hauschkas produkter är både fantastiskt roligt och inspirerande samtidigt som det är en utmaning. Jag utbildade mig förra hösten och hade lyckan med mig att bli anställd direkt av Dr.Hauschka Sverige. Mitt jobb idag är att utbilda återförsäljare, men jag gör en hel del annat också. De flesta som går utbildningen gör det för att bli unika och vill  arbeta med Dr.Hauschka i deras behandlingar.

Jag är ständigt i kontakt med många konsumenter och utmaningen är att få dem att förstå konceptet och att våga prova att vårda sin hud utan nattcremer, peeling och massage. Som Dr.Hauschkaterapeut kan man säga att du utbildar varje klient du jobbar med och lär dem hur huden fungerar och vad som skiljer Dr.Hauschkas koncept från alla andras. Inte bara från den petro-kemiska utan även annan ekologisk hudvård.
 
I februari kommer det hållas ytterligare en utbildning till att bli en Dr.Hauschkaterapeut i Stockholm.
Utbildningen pågår under fem dagar och hålls på Axelsons. Du får lära dig den klassiska två-timmars behandlingen som flera gånger blivit omnämnd som en av de bästa i olika tidningar, du får även lära dig allt om produkternas innehåll och användningsområden. Du får lära dig mer om WALA , antroposofi, rytmisering, växter m.m. I kursens pris ingår produkter så att du direkt kan sätta igång med behandlingarna på slutkund. För att få gå kursen krävs att du är diplomerad hudterapeut. Det finns ett begränsat antal platser där Dr.Hauschka Sverige väljer ut vilka som får gå för att få en jämn fördelning över landet. Bor du norr om Stockholm har du stor chans att bli först och därmed unik i din stad som en Dr.Hauschka-terapeut.
 
Här kan du se hur en behandling går till samt läsa mer information om vad det innebär att bli en Dr:Hauschka-terapeut.
 
Vill du veta mer? Kontakta katarina@drhauschka.se så skickar jag ett intresseformulär som snarast möjligt bör skickas in!
Share |

Min favorit som gå-bort-present!

Skrivet av: 
Jessica Engström
Datum: 
21 december 2011
Min favorit som gå-bort-present!

Betydligt roligare än en julblomma är den här asken och jag unnar verkligen mina vänner lite avkoppling under mellandagarna. Därför är det denna produkt som åker ned i mina vänners julstrumpor i år!

I den här asken trängs alla våra fina aromabadoljor med ett medföljande litet kort som förklarar när respektive olja kan/bör användas. Komplettera med ett värmeljus, kanske en av våra ansiktsmasker och en härlig tidning så blir avkopplingen total! Rek. pris: 122 kr.
Share |

Vad är en syramantel?

Skrivet av: 
Jessica Engström
Datum: 
22 december 2011
Vad är en syramantel?

Grunden till en frisk och vacker hud är en frisk syramantel, men vad är det egentligen? En mantel bär man som ett skyddande klädesplagg och det är likadant med syramanteln. Det är det skydd som huden har mot den yttre världen.

Syramanteln består av en blandning av fettsyror, fett-alkoholer, vaxer, mjölksyra och salter som huden själv producerar. Den bevarar hudens pH-värde, som ska ligga mellan 4 och 6, dessutom hindrar den att skadliga bakterier och mikroorganismer får fäste och orsakar hudsjukdomar och andra obalanser. Den hjälper också huden att bevara fukt och håller den mjuk och smidig.
 
Syramanteln är osynlig och ligger integrerad i det översta hudlagret, epidermis. Den finns överallt på kroppen, även i hårbotten. Trots att den är osynlig så känns det i huden om den tas bort eller förstörs. Du kan till exempel känna dig torr och stram efter rengöring. Gör du ingenting utan låter huden vara så känner du att huden efter en viss tid känns bra igen. Det beror på att syramanteln återbildas vilket går ganska snabbt när man är i 20-årsåldern, därefter går det allt långsammare med åren. Att ständigt skada syramanteln ger onödigt slitage på huden och till slut kan den få bestående skador vilket gör att huden åldras snabbare. Motsatsen däremot gör att huden kan arbeta som den ska med sina naturliga processer både natt och dag.  När huden är i balans har du heller inget behov av att smörja in dig med feta cremer på natten.
 
Några vanliga orsaker till skada på syramanteln är användning av för starka och aggressiva rengöringsprodukter, peelingprodukter, behandlingar med syror, för mycket stark sol samt långvarig inre och yttre stress. Tänk på att detsamma gäller för de rengöringsprodukter du använder till kropp och hår. 
 
Dr.Hauschkas rengöringsprodukter är milda och bevarar hudens syramantel intakt.
 
Dr.Hauschkas Rengöringsmjölk är en mild och tensidfri rengöring för torr eller ömtålig hy. Fungerar även perfekt som makeupborttagning och är då ett komplement till Dr.Hauschkas Rengöringscreme.
 
Dr.Hauschkas Rengöringscreme rengör effektivt, pordjupt och skonsamt och passar alla hudtyper. Rengöringscremen stramar upp porerna, underlättar utrensning och gör huden klarare. Den viktiga balansen mellan fett och fukt bevaras och huden får ett friskt och vitalt utseende.
 
Dr.Hauschkas rengöringsprodukter är uppbyggda för att göra rent milt och pordjupt utan att syramanteln skadas. Är skadan redan skedd har vi vår klassiska Rosencreme eller Rosencreme Light som hjälper till att bygga upp skyddet igen. Läs mer på vår hemsida om våra rengöringsprodukter.
Share |

Frostig vintermakeup för nyårsfesten!

Skrivet av: 
Jessica Engström
Datum: 
28 december 2011
Frostig vintermakeup för nyårsfesten!

Dramatisk makeup med naturligt smink? Självklart är det möjligt! Följ bara instruktionerna nedan så blir du kvällens drottning!

UNDERLAGET  
Ett jämnt underlag hjälper till att framhäva de unika vackra dragen i ditt ansikte. En naturlig foundation täcker inte din naturliga lyster, den döljer bara ojämnheter och brister och förbereder för att du ska kunna fokusera mer på dina ögon, kinder och läppar.
 
Börja med att lägga en dagcreme som passar din hudtyp. Därefter applicerar du en foundation Dr.Hauschka Translucent Make-up i lämplig nyans. Du väljer nyans genom att testa på ditt käkparti. Ansiktet är oftast lite mörkare än halsen, men man vill inte att halsen ser blek ut. Därför är detta det mest lämpliga stället att prova ut just din nyans. Applicera foundationen med dina fingertoppar för ett jämnt resultat. Var extra försiktig runt ögonpariet, ett för tjockt lager kan göra så att fina linjer framhävs ytterligare. Applicera därefter Dr.Hauschka Balancing Teint Powder över ansiktet för att jämna ut hyn och tona ner glansiga partier. Var noggrann vid ögonlocken så att de blir matta. En matt bas underlättar vid applicering av ögonskuggan. Dr.Hauschkas makeup jämnar inte bara ut hyn, den återfuktar också huden med naturliga, vårdande ämnen.
 
ÖGONEN
Hemligheten bakom ett par strålande ögon är faktiskt ganska enkel. Ljusa färger betonar, markerar och gör så att dina ögon ser ljusare och bredare ut. Däremot så ger mörka färger ett djup och ger dina ögon ett mystiskt utseende. 
Mascaran uppfyller två syften på samma gång: Den skyddar fransarna och gör att de ser tjockare och fylligare ut. Om du applicerar mascaran flera gånger ger det en ännu fylligare effekt. Matcha gärna färgen på mascaran med färgen på dina ögonskuggor! 
 
För en skimrande och dramatisk vinterlook, börja med att applicera lite av den jordbruna skuggan i Natural Glamourpaletten från det yttre hörnet av ögat till mitten av det övre ögonlocket. Fortsätt därefter med den lavagrå skuggan längs med globlinjen. Lägg den isblåa nyansen på ögonlocket samt längst med den undre fransraden. Avsluta med att applicera den liljevita skuggan under den högsta punkten av ögonbrynet. Använd den blå toppen av Natural Glamour Kajal Eyeliner Duo och dra en tunn linje runt ögat längst med fransraden, både uppe och nere. Borsta ett tjockt lager av Dr.Hauschka Volume Mascara svart på både de övre och nedre fransarna. För en förförisk, volymgivande effekt, applicera ytterligare ett lager av Volume Mascaran när det första lagret har torkat.
Avsluta ögonmakeupen med att rama in ögonbrynen med en välvässad brun ögonpenna, förslagsvis Dr.Hauschka Kajal Eyeliner 04 Brun.
 
KINDERNA
Med Dr.Hauschka Rouge Powder, kan du få till smickrande effekter, där du framhäver önskad kontur.  
För en naturlig makeup bör rouge vara knappt märkbart, det skall bara se ut som en naturlig, rosig rodnad. Välj en färg som matchar ditt läppstift eller läppglans eller din naturliga rodnad som du kan få fram genom att nypa dig själv i kinden. Rouge Powder 02, passar bra till  Lip Gloss 06 BlackBerry. Applicera rouget direkt på kindbenet. Om du applicerar ytterligare puder över rouget så dämpas nyansen om du tycker det blev för skarpt. Dr.Hauschkas Rouge innehåller äkta siden, extrakt av rosblommor och jojobaolja.
 
LÄPPARNA
Lip Gloss BlackBerry ger läpparna en mjuk glans med en touch av björnbär. För att hålla läppglanset på sin plats, markera läppkonturerna  med en läppenna innan, förslagsvis Dr.Hauschka Lipliner 06 Aubergine. Läpparna ser mindre ut när man markerar den inre konturen och större när man markerar den yttre konturen. Om du vill att läppglanset skall sitta länge, markera då först hela läppen med en läppenna.
 
Eftersom huden på läpparna är extra tunna, behöver de särskilt skydd och omsorg. Med Dr.Hauschkas LipGloss blir det enkelt! Den krämiga basen av bivax, mangosmör och aprikoskärnolja vårdar den känsliga huden på läpparna, håller dem återfuktade, silkeslena och smidiga. Getväppling hjälper känslig hud att återuppbygga sig själv. 
 
Vill du har mer tips och råd gällande makeup kan du kika in på vår hemsida och ladda ner vår makeupbroschyr.