Share |

En djuprengörande minibehandling

Skrivet av: 
Katarina Berglund
Datum: 
5 januari 2012
En djuprengörande minibehandling

För att huden ska må riktigt bra och kunna tillgodogöra sig de fantastiska ingredienserna i Dr.Hauschkaprodukterna behöver den få en djuprengöring, eller varför inte göra en minibehandling hemma? Bäst är att göra den på kvällen.

För de flesta hudbilder passar det bra att göra behandlingen en gång i veckan men har man mycket känslig hud kan det räcka med varannan. Är huden mycket fet och oren kan man göra den två gånger i veckan. Tänk också på att ansiktet sträcker sig ända ner över dekolletaget så att du inte glömmer någon del.
 
Så här gör du steg för steg:
 • Häll upp en skål med varmt vatten och ta i några droppar Dr.Hauschka Lavendelbad. Gör rent ansiktet med Dr.Hauschkas Rengöringsmjölk. Blöt en kompress eller liten handduk i lavendelvattnet och ta bort rengöringsmjölken med den.
 • Gör nu rent i nästa steg med Dr.Hauschkas Rengöringscreme. Den rengör pordjupt samtidigt som hudens syramantel och pH-värde bevaras. Skölj av med varmt vatten och avsluta med kallt. 
 • Häll upp en ny skål med hett vatten och häll i två matskedar av Dr.Hauschkas Ansiktsångbad. Täck huvudet med en handduk och luta dig över skålen. Huden ska bli varm, men du ska inte bränna dig. Sitt så länge att huden är genomvarm och svettig. Hud med mycket brustna blodkärl hoppar över detta moment. Örterna i ångbadet aktiverar hudens immunförsvar och underlättar dess utrensningsprocesser.
 • Dags för Dr.Hauschkas Rengöringsmask Lera. Ta 1–2 tsk pulver i en skål och spraya med Dr.Hauschkas Ansiktsvatten Normal eller Special så mycket att det bildas lite vätska ovanpå pulvret. Blanda och applicera masken, antingen med händerna eller med en pensel som du först blöter. Det går bra med en vanlig liten målarpensel som man köper i hobbybutiker. Låt masken verka tills den har torkat sedan har den ingen effekt. Tycker du att den torkat för snabbt kan du spraya på masken med ansiktsvatten under tiden.
 • Blöt en Dr.Hauschka kosmetikasvamp och tvätta bort masken med den. Det går lättare om du först pressar över masken med svampen så att den blir fuktig igen.
 • Nu kan du om du vill gå vidare med valfri annan mask som din hud behöver. Applicera masken och låt verka under 20 minuter. Lägg dig gärna och vila med Dr.Hauschka Ögontröst som appliceras på medföljande bomullsrondeller och läggs på ögonlocken. Blöt upp masken lite lätt med händerna och tvätta sedan av den med en ny lavendelkompress. Avsluta med en kall avsköljning. 
 • Till sist applicerar du din fettfria nattvård, sover gott och vaknar med en ny fräsch utstrålning.
Share |

Dr.Hauschka Med Lotion ger fina resultat mot atopiska eksem!

Skrivet av: 
Jessica
Datum: 
9 januari 2012
Dr.Hauschka Med Lotion ger fina resultat mot atopiska eksem!

Vi är mycket stolta över att idag kunna berätta att Dr.Hauschka Med Lotion har recenserats i den välkända konsumenttidningen Öko-test. Produkter mot atopiskt eksem testades och vår produkt gav mycket fina resultat. Lotionen som skall användas för daglig vård av atopisk dermatit minskar spänningar och hjälper till att förhindra klåda. Kan du tyska kan du läsa mer här: www.oekotest.de/cgi/index.cgi?artnr=99120;bernr=10;seite=00;co=
Svensk produktinformation finner du här! http://www.drhauschka.se/drhauschka-med-skin

Share |

Rosmarin

Datum: 
9 januari 2012
Rosmarin

Rosmarin förekommer naturligt i trakterna kring medelhavet. Med sina barrliknande blågröna blad kan den växa till en höjd av 1,80 m. Från mars till maj pryds den av ljusblå blommor som växer på toppen av grenarna. Denna evigt gröna buske älskar särskilt varma, torra sluttningar. Den ursprungliga växten tål bara frost till en viss grad, därför kan den bara i vår del av världen växa utomhus året runt på skyddade platser. Nu finns det också vinterhärdiga sorter som tål temperaturer ända ner till minus 15 grader.

Beståndsdelar:
Essentiell olja, hartser, tanniner, flavonoider, bitterämnen.
 
Användning:
Rosmarin sägs öka cirkulationen och lugna nervsy-stemet. Den används vid kolik, reumatism, gikt, kronisk svaghet och lågt blodtryck. Den lindrar uppblåsthet, gasbildning och kramper i magen. 
 
Användning i hudvård:
Om vi vill veta hur en växt doftar böjer vi oss spontant ner och luktar på blomman. Men detta gäller inte rosmarin. Doften kommer inte från blommorna utan från bladen som är så fulla av essentiella oljor att luften är laddad med dem. Rosmarin är värmande och stimulerande.
 
Dr.Hauschkas hudvårdsprodukter som innehåller rosmarin är:
Share |

Konsten att beröra

Skrivet av: 
Jessica Engström
Datum: 
19 januari 2012
Konsten att beröra

Känseln är ett av våra mest kraftfullaste sinnen. Sedan vi var spädbarn har vi med hjälp av känseln både kännt trygghet och blivit avkopplade. Vi kan nog alla minnas hur avkopplande det var att bli klappad på huvudet tills vi somnade av vår mamma eller pappa. Eller hur skönt en massage kan vara. Det är inte märkligt att hudvård har blivit en del av vår dagliga ritual, kroppslotionen ger näring åt huden samtidigt som tiden vi spenderar åt huden fungerar terapeutiskt och avkopplande. Så, skäm bort dig med lyxiga kroppsbehandlingar och hjälp dig själv att varva ned, ladda om och kom i kontakt med ditt inre jag!

I Dr.Hauschkas sortiment finns det nu 5 kroppslotions för olika behov och sinnen:
 
Den fräscha, eleganta lavendeldoften hjälper till att rensa sinne och finna inre harmoni, medan den silkeslena, varma noten av sandelträ ger frid och stillhet. Den lugnande effekten av denna nya kroppslotion hjälper också till att återställa huden sin naturliga balans. Huden lämnas silkeslen, mjuk och smidig. Den harmoniserande kroppslotionen upprätthåller och balanserar hudens fuktbalans, omsluter dig fullständigt och gör det lätt att behålla ditt lugn.
 
Det är de små sakerna i livet som skänker glädje till sinnena. En bukett med nyplockade blommor, en skål med söta jordgubbar, en fyllig cappuccino. De som värdesätter dessa stunder kommer också älska komplexiteten i Dr.Hauschkas Almond Body Moisturizer. Lotionen tar med sinnena på en resa i ett land av dofter. Den rika kroppslotionen berikar huden med den delikata, blommiga och rosiga doften av mandelblom. Den varma doften av mandelfrukt förför sinnena med känslan av en lummig italiensk sommar. 
Pressad mandelkärneolja i kombination med extrakt av lugnande johannesört och balanserande getväppling hjälper torr och känslig hud och återställer dess silkeslena känsla. 
 
Många människor uppskattar ett aktivt liv och ser sig alltid om efter nya äventyr.  Dr.Hauschka Lemon Lemongrass Body Moisturizer är den perfekta matchningen för denna livsstil. Den rena, fräscha doften väcker sinnen till liv och ger ny vitalitet, dag som natt. Kroppslotionen absorberas snabbt och reglerar hudens fuktbalans. Den stärker inte bara huden, utan ger en känsla av ny energi och vitalitet. 
 
Vem längtar inte ibland till en oas fylld med lugn och ro, en plats som ger utrymme och en chans att återfå fokus och energi? När man känner sig hemma och trygg i sin egen hud, kan man hitta en sådan plats inom sig.  Den omslutande doften av den harmoniserande Rose Body Moisturizer ger en känsla av värme och välbefinnande och omsluter sinnena med en doft av rosor och en basnot av  sammetslent trä. Rosvax, eterisk rosenolja och extrakt av vilda nypon och rosor återställer huden till sitt naturliga harmoniska tillstånd.  Kombinerat med mandelolja och jojobaolja, så ger sheasmör från Dr.Hauschkas initierade ekologiska skördeprojekt i Burkina Faso intensivvård. Den rika Rose Body Moisturizer underhåller och reglerar hudens fuktighet och är också mycket lämplig för barns känsliga hud.
 
Dr.Hauschka Quince Body Moisturizers subtila, fruktiga doft följer dig diskret genom din dag och förvandlar den till något speciellt. Den återfuktande lotionen har också en stabiliserande och strukturerande effekt på huden. Kvitten - som finns i denna kroppslotion i form av kvittenfröextrakt - har en naturlig förmåga att hantera fukthalter. Kvitten delar denna talang med huden, inte bara genom att reglera fukt, utan den arbetar också i kombination med rika oljor med att förhindra förlust av fukt. 
 
Vilken blir din favorit?!
Share |

Varför får jag hudproblem? Del 1

Skrivet av: 
Katarina Berglund
Datum: 
24 januari 2012

 

Tänk om jag kunde svara rakt och enkelt på det varje gång jag får frågan. Det är en av de svåraste frågor en hudterapeut får eftersom det finns oändligt många svar på det. Några generella områden kan man alltid titta på och min motfråga till klienten blir helt enkelt: Hur mår du?

När huden visar tecken på att inte må bra är det lätt att tro att det är produkternas fel. Ibland stämmer det men oftast beror det på något helt annat. Huden är vårt skydd och vår gräns mot yttre och inre påverkan och är direkt sammankopplad med våra känslor och hur vi mår. Det pratas det inte om eftersom skönhetsbranschen vill att vi ska köpa nya produkter hela tiden för att lösa än det ena, än det andra. 20 % gener och 80 % livsstil är siffrorna för hur vi själva kan påverka vår hud. Det säger en hel del. Visar sig inte problemen i huden kan det lika gärna visa sig på håret och naglarna i stället.

Alla hudproblem som är röda, t.ex. eksem, rosacea, röda fläckar, acnehud som är väldigt röd beror på en inflammation i huden. En inflammerad hud är arg och irriterad och behöver lugna och balansera sig. Likadant som med oss själva. En uttorkad hud behöver förstås fukt och kanske också fett. Vi kan också vara uttorkade inuti vilket kan märkas på färgen på urinen och på hur avföringen är. Vatten och rätt fett som smörjer tarmarna och ger näring behövs även på insidan. Är man väldigt stressad tar kroppen inte upp näringen lika bra och vi kan få problem trots att vi äter en bra kost. Våra hormoner kan också ställa till det och få huden att reagera. Mediciner likaså. Dem kan förstöra både tarmfloran och stänga in problem i huden så att det på ytan ser fint ut för ett tag, men i längden skapar djupare och mer långvariga problem. Många inklusive mig själv tål inte kemikalier speciellt bra. Då blir det extra viktigt vilka produkter vi använder, men också vad vi äter och vilket material vi har i kläderna.

Hudproblem kan också komma efter en jobbig period när vi mår bra igen. Det verkar bakvänt men när vi slappnar av och släpper taget om det som varit kan det underliggande komma upp till ytan så att vi helt kan läka. Det är med andra ord positivt fastän det inte upplevs som det. Dessa problem brukar inte vara så långvariga och när huden mår bra igen behåller vi resultatet.

Man kan tycka att det är orättvist och att det finns personer som stressar och lever hårt och trots det har en fin hud. Då kan deras gener ha gett dem extra fin hud eller visar sig deras problem någon annanstans i kroppen.
Share |

Varför får jag problem med huden del 2

Skrivet av: 
Katarina Berglund
Datum: 
27 januari 2012

 

Men om jag har gjort allting ”rätt” och ändå får problem med huden? Ja det kan naturligtvis också bero på felaktig hudvård eller fel användning av produkterna.

Här är de vanligaste felen vi gör med våra produkter:
 • För starka rengöringsprodukter som torkar ut och förstör syraskyddsmanteln
 • Fel produkter. Du använder produkter för en hudbild du inte har.
 • För kraftigt aktiverande produkter som orsakar en reaktion hos huden. Det kan vara produkter som innehåller syror eller att du använder en produkt som ska motverka åldrande som din hud inte har behov av.
 • Användning av olja till en torr hud. All olja torkar ut huden. Det kan kännas bra en period men i längden torkar olja ut huden eftersom den får huden att minska sin egen oljeproduktion. Vill du använda olivolja gör den mer nytta genom att användas i maten.
 • Du byter ofta mellan olika märken eftersom resultaten inte kommer tillräckligt snabbt. Det är en process i kroppen innan problemen syns på huden, då kan man inte räkna med att få toppresultat på en eller två veckor. Huden förnyar sig varje månad och det är först då man kan se en tydligare förbättring. Däremot kan huden kännas fräschare efter bara någon vecka med rätt produkter.
 • Du blandar olika märken och plockar tips från olika filosofier. Har du tillräcklig kunskap om dig själv och huden kan det fungera att göra så, men den vanliga konsumenten har oftast inte det. Alla märken har utvecklat produkter som är tänkta att fungera optimalt tillsammans så varför ska man blanda märken? Ger din hudvård dig en jämn, mjuk, fräsch, ren hy med lyster har du hittat rätt produkter men du ska trivas med doft och konsistens också.
 • Du får finnar ibland eller något annat problem och behandlar hela huden som om den vore en acnehud. Finnar får vi alla ibland. Använd dina vanliga produkter och köp en concealer eller ett täckstift med vårdande ingredienser som både dämpar rodnad och hjälper till att läka(inte torka) ut finnen.
 • Du använder make-up av diskutabel kvalitet. Make-upens innehåll är lika viktigt som hudvården eftersom huden tar upp innehållet i den också. Köp en högkvalitativ foundation. Den är lika viktig som din dagcreme och har en skyddande effekt. Billiga make-upmärken har inga vårdande ingredienser och kan ofta vara boven till tilltäppta porer och för torr och blank hy.