Share |

Harmoniska ögon med Dr.Hauschkas nya ögonskuggor i dova, diskreta nyanser - perfekt nu när det är höst!

Skrivet av: 
Dr.Hauschka
Datum: 
8 oktober 2012
Harmoniska ögon med Dr.Hauschkas nya ögonskuggor i dova, diskreta nyanser - perfekt nu när det är höst!

Silkeslena och mjuka, dessa fyra nya ögonskuggsnyanser förstärker ögonen på ett stilfullt sätt. Oavsett om man väljer den gyllene skimrande beige och den mossgröna nyansen Eyeshadow Duo 06 eller Eyeshadow Duo 07 med den milda ljusbruna och mörkbrons- bruna nyansen – så kan färgerna i den nya limited edition-kollektionen blandas och matchas precis såsom du vill, de kan bäras som en duo, trio eller till och med som en kvartett. Ögonskuggorna innehåller fint sidenpuder kombinerat med extrakt från trollhassel, getväppling och svart te, som tar hand om den känsliga huden kring ögonen, vilket ger ett gnistrande resultat.

Tips: Innan du applicerar ögonskuggan kan du lägga lite löst puder under ögonen. På så vis kan du fånga upp överflödig ögonskugga och enkelt borsta bort den.

Dr.Hauschkas makeup finner du bland annat här: http://shop.drhauschka.se/se/

Share |

Förstärk blicken Kajal Eyelinern från Dr.Hauschkas nya kollektion Slow Mood

Skrivet av: 
Dr.Hauschka
Datum: 
3 oktober 2012
Förstärk blicken Kajal Eyelinern från Dr.Hauschkas nya kollektion Slow Mood

För att ge mjukt fokus till ögonen passar den nya Kajal Eyelinern i silkigt grönt (Kajal Eyeliner 06 - eukalyptus dagg) eller den bruna nyansen (Kajal Eyeliner 07 – fyllig sienna) perfekt. Dessa passar även ihop med färgerna i de två ögonskuggorna som även hör till höstens makeupkollektion. Produktutvecklarna för Dr.Hauschka makeup har denna gång omarbetat strukturen på de två Slow Mood kajalpennorna, kvitten- och japanvax ger Kajal Eyelinern en ännu mer behaglig och silkeslen känsla när den appliceras, samtidigt som extrakt från getväppling, trollhassel och svart te lindrar den känsliga huden kring ögonen. Därutöver har man även valt att integrera en applikator i de nya Kajal Eyelinerna som kan användas för att försiktigt sudda ut kajallinjen och på det viset mjuka upp effekten. 

Förstärk ögonmakeupen genom att lägga Kajal Eyeliner på den övre och undre fransraden, i den gröna nyansen eucalyptus dew eller den bruna mellow sienna. För naturligare och mjukare konturer kan du sudda mjukt längs fransraden med applikatorn, det ger ett naturligt vackert resultat och förstorar ögonen.
 
Tips: Kajalen ska alltid vara ordentligt vässad för att du ska kunna dra en mjuk linje längs ögonlocket. 
 
Dr.Hauschkas makeup kan du bland annat finna här: http://shop.drhauschka.se/se/
Share |

Hur får man mjuka, silkeslena och skimrande läppar?

Skrivet av: 
Jessica
Datum: 
12 september 2012
Hur får man mjuka, silkeslena och skimrande läppar?

Ett sätt kan vara att testa våra nya Novum Läppstift från vår nya Limited Edition kollektion Slow Mood

Genom att använda någon av de två nya Slow Mood-läppstiften får man både fuktgivande vård
och en transparent, skimrande effekt på läpparna. En rik komposition med bland annat högkvalitativ
arganolja håller läpparna återfuktade. Färgerna på de två läppstiften lyfts fram tillsammans med läpparnas
naturliga nyans och skapar därigenom helt unika nyanser. Delikat orkidé (07) låter läpparna lysa igenom med en
naturligt naken ton, medan den mjuka nyansen – Höst-lönn (08) ger läpparna ett subtilt men uttrycksfullt sken.
 
Tips: För att få dina läppar att se fylligare ut kan du börja med läpparnas kontur och sedan fylla på inåt med färg.
 
Dr.Hauschka Novum finner du här: http://shop.drhauschka.se/se/
Share |

Volymmascara fick toppbetyg!

Skrivet av: 
Jessica
Datum: 
6 september 2012
Volymmascara fick toppbetyg!

Vi blir alltid lika glada över fina testbetyg! Som nu när vi just fick veta att Dr.Hauschkas Volymmascara fick toppbetyg i Höstens stora Mascaratest i Expressens skönhetsbilaga Mode & Skönhet Aug 2012. 

25 mascaror testades och Dr.Hauschkas omdöme löd så här: "En storfavorit bland testarna då även linsbärare och de med känsliga ögon kunde använda den. Innehåller mängder av vårdande ämnen. Bra längd och volym." Och så 5 getingar på det. Vi tackar ödmjukast! 
Share |

Slow Mood - Illuminating Powder

Skrivet av: 
Jessica
Datum: 
6 september 2012
Slow Mood - Illuminating Powder

Idag kommer en närmare presentation av en fantastiskt vacker produkt i vår nya Limited Edition Makeupkollektion med namnet Slow Mood - Dr.Hauschka Illuminating Powder.

Det lösa pudret med dess fruktiga, fräscha rosdoft ger ett mjukt, silkeslent sken över hela ansiktet. Den är också lämplig för applicering utan att man först använt en foundation. Den kan användas för att ge skimrande accenter till kinderna, pannan och dekolletaget. Illuminating powder innehåller silke för att skydda
huden. 
 
Med makeup som bryr sig om huden, är det lättare att få lugn och ro. Detta inre förtroende återspeglas i utseendet som vi presenterar för omvärlden. Det är en del av vårt Slow Mood.
 
Tips: Applicera Dr.Hauschka Illuminating Powder med en stor puderborste på kinderna, näsan, pannan och hakan.
 
Produkten finner du bland annat här: http://shop.drhauschka.se/se/
Share |

Bli Dr.Hauschkaterapeut!

Skrivet av: 
Jessica Engström
Datum: 
6 augusti 2012
Bli Dr.Hauschkaterapeut!

Fem dagars utbildning till diplomerad Dr.Hauschkaterapeut

Utbildningen är uppdelad vid 2 tillfällen.
 • Steg 1: 7–10 oktober 2012 i Järna
 • Steg 2: 11–12 november 2012 på Dr.Hauschka Sveriges huvudkontor i Orsa
Steg 1: Historik och bakgrund till Dr.Hauschkas hudvårdsserie. Produktkunskap om rengöring, stärka och vårda. Genomgång av Dr.Hauschkas klassiska behandling och praktiska övningar. Färger och dofter i Dr.Hauschkabehandlingen. Lymfstimulation. 
Steg 2: Examination och diplomering. Marknadsföring.
 
Lärare: Ingrid Nilsson. Nationell utbildare för Dr.Hauschka Sverige.
 
Dr.Hauschka vänder sig till dig som ser sambandet mellan skönhet och välbefinnande, mellan yttre och inre faktorer och mellan ekologi och hälsa. Vi söker dig som söker ett koncept där varje enskild del är en del av en större, meningsfull helhet. Du har genomgått en hudterapeututbildning som är godkänd av SHR eller annan grundutbildning för hudterapeuter som Dr.Hauschkas utbildningsansvariga godkänner.
 
Dr.Hauschka är ett erkänt och välrenommerat internationellt varumärke och detsamma gäller för de diplomerade Dr.Hauschkaterapeuterna. Behandlingsmetoden är utformad för att påverka hela kroppen i positiv riktning och inkluderar bland annat ett moment med lymfstimulation som utförs med penslar. De underbara och exklusiva hudvårdsprodukterna är både terapeutiskt verksamma och dessutom behagliga. I dagsläget har vi 20 diplomerade Dr.Hauschkaterapeuter i Sverige.
Ta chansen att bli en del av Dr.Hauschka Sverige du med!
 
Maila info@drhauschka.se för mer info.
Share |

Vackert glänsande sommarhår!

Skrivet av: 
Jessica Engström
Datum: 
13 juli 2012
Vackert glänsande sommarhår!

Under sommarens soliga dagar med mycket bad och stark sol blir håret ofta både torrt och livlöst. Gör så här för att behålla sommar-håret, både glänsande och starkt:

 1. Förbered håret inför sommaren genom att klippa topparna. 
 2. Använd produkter som ger mycket fukt och försök att inte tvätta håret så ofta under sommaren.
 3. Skydda håret dagtid från solen med en solhatt eller sjal. 
 4. Gör en inpackning av håret någon gång i veckan. Neem Hårolja fungerar idealiskt för en sådan kur. Produkten innehåller dyrbara växtoljor blandat med den reparerande kraften från neemblad och kamomillblomma som ger ny vitalitet till skadat hår och gör det mjukt. Rosmarin- och vetegroddsolja ökar cirkulationen i hårbotten och stärker därigenom även hårets tillväxt.
Share |

Sommarens bästa makeup

Skrivet av: 
Jessica
Datum: 
6 juli 2012
Sommarens bästa makeup

Följ våra sju steg för att få sommarlyster.

 1. Vill du ha en makeup som sitter länge? Då kan en primer vara bra att grunda makeupen med. En primer gör huden jämn och ger makeupen en bra fästgrund. Välj Dr.Hauschkas Rejuvenating Mask som har en uppstramande effekt och kan användas som en primer om du applicerar ett tunt lager under din dagcreme.
 2. För att dölja eventuella orenheter kan du använda Dr.Hauschkas Pure Care Cover Stick som döljer kvisslor och orenheter samtidigt som den har en renande verkan. Applicera den på problemområden innan du går vidare till nästa steg.
 3. Välj en foundation som passar din hudton. I Dr.Hauschkas sortiment finns det 5 foundations med namnet Translucent Make-up att välja mellan. Namnet antyder hur tunn foundationen är. Perfekt för den som inte vill se allt för sminkad ut. Om du däremot vill ha en större täckningsgrad kan du vänta några minuter efter din första applicering och sedan lägga på ytterligare ett lager. 
 4. Efter att du applicerat Translucent Make-up kanske du fortfarande har några skavanker som du vill dölja. Det är då läge att ta fram Concealern. I Dr.Hauschkas sortiment finns det tre olika nyanser som döljer blånader under ögonen eller kanske röda näsvingar som man vill dämpa. Dr.Hauschkas Concealer innehåller mineralpigment som effektivt döljer varje spår av trötthet eller ojämnheter. Med den praktiska, hygieniska applikatorn lägger du den flytande concealern precis där du vill ha den.  
 5. Fixera makeupen med Dr.Hauschkas transparenta löspuder som innehåller ros, getväppling, trollhassel, svart te och silke. Silke skyddar huden och ger en len känsla utan att torka ut eller täppa till porerna. Pudret lägger sig som en tunn slöja över ansiktet vilket ger ett alldeles sammetslent resultat. Avsluta med att borsta bort överflödet med en puderborste.
 6. Om du, trots att du följt alla dessa punkter slaviskt, tycker att hyn ser för pudrig ut, eller att små hårfjun syns så kan du avsluta med att spraya lite av Dr.Hauschkas Ansiktsvatten jämnt över ansiktet. På detta sätt lägger sig fjunen och huden ser mindre pudrig ut.
 7. Nu när du har en perfekt bas är det enkelt att avsluta makeupen genom att lägga bronzepuder, rouge, ögonmakeup och läppmakeup efter smak.
Share |

Hudvård var du än är!

Skrivet av: 
Jessica
Datum: 
3 juli 2012
Hudvård var du än är!

De perfekta resestorlekarna 

Limited Edition:
Dr.Hauschka Rengöringsmjölk och Ansiktsvatten i speciell 30 ml utgåva.
 
Dr.Hauschka Hudvård i speciella resestorlekar är ideala att ta med sig på resan! De är även perfekta om man vill lära känna produkten innan man köper en fullstorlek.
 
Dr.Hauschka Rengöringsmjölk
– mild, återfuktande vård
Krämig, tensid-fri Dr.Hauschka Rengöringsmjölk rengör skonsamt torr, känslig och normal hud. Rik jojoba- och mandelolja, getväppling och speciella sädesextrakt skyddar och stärker. Dr.Hauschka Rengöringsmjölk hindrar huden från att torka ut samtidigt som det viktiga hydrolipid skiktet, vilket förser hudcellerna med värdefull fukt och skyddande oljor, bevaras. Huden får en stärkande behandling som förstärker den naturliga elasticiteten och lämnar huden med en smidig och fräsch känsla. Dr.Hauschka Rengöringsmjölk är idealisk för daglig rengöring och är speciellt lämplig för skonsam makeup borttagning. Komplettera med Dr.Hauschka Rengöringscreme för en djuprengörande effekt.
 
Dr.Hauschka Ansiktsvatten
– uppfriskande och svalkande grundläggande vård
Trollhassel är den ”magiska” ingrediensen i Dr.Hauschka Ansiktsvatten. Den stärkande effekten av denna uppfriskande grundläggande vård stimulerar hudens medfödda egenskaper och aktiverar den fuktgivande processen. Trollhassel och getväppling ökar dess energigivande egenskaper. Som en oljefri grundläggande vård stödjer Dr.Hauschka Ansiktsvatten den friska funktionen i huden. På natten ökar den förnyelseförmågan för hud som är torr, känslig eller har benägenhet för rynkor - samtidigt som den under dagen motverkar uttorkning.
Share |

Hallå där parfymören!

Skrivet av: 
Jessica
Datum: 
15 juni 2012
Hallå där parfymören!

Jörg Zimmermann är Dr.Hauschkas alldeles egna parfymör och ligger bakom många av Dr.Hauschkas doftskapelser. Jörg studerade på ”Institutet för parfymörer i Grasse under början av 2000-talet, därefter arbetade han med ledande parfymörer innan han hittade till Dr.Hauschka där han nu arbetat under 6 års tid.

Hur lång tid tar det att skapa en doft? 
Det är svårt att svara på. Från den första doftidén till det slutgiltiga produkten så tar det tid. Kanske 1,5 till 2 år. Jag har arbetat med andra projekt samtidigt och bytt från det ena projektet till det andra. Under denna process har jag observerat dofterna och fortsatt att optimera formulan. 

Hur går processen till? 
Produktutvecklingsavdelningen får av marknadsteamet direktioner om vilken typ av produkt de är ute efter och vad den skall utföra. Det finns en allmän idé, ett tema så att säga, som kräver att vissa ingredienser måste ingå i sammansättningen. Med detta i åtanken börjar jag skapandet kring ett tema. Jag är fri att tolka idén på bästa möjliga sätt. Mina kollegor och jag börjar arbeta med en grundformula och doft, sedan presenterar vi den bästa tolkningen och konceptet till marknadsteamet. 
 
Vilken av kroppslotionerna är din favorit?
Min personliga favorit är Lavender Sandalwood Body Moisturizer på grund av dess tydliga och ädla sammansättning. Det är en modern tolkning av lavendel. För sammansättningen valde jag en mycket fin lavendel från höjderna i Provence. Den växer på en höjd av ca 
1 000 meter över havet. Här är luften frisk och ren, perfekt utgångsläge för att odla den bästa möjliga lavendelkvaliteten. Tillsammans med den omslutande basformulan ger den en verklig känsla av djup sinnesro, detta kompletteras med den balsamerande värmen som man finner i djupet av sammansättningen vilket hjälper till att uppnå en inre balans.