Share |

Hallå där parfymören!

Skrivet av: 
Jessica
Datum: 
15 juni 2012
Hallå där parfymören!

Jörg Zimmermann är Dr.Hauschkas alldeles egna parfymör och ligger bakom många av Dr.Hauschkas doftskapelser. Jörg studerade på ”Institutet för parfymörer i Grasse under början av 2000-talet, därefter arbetade han med ledande parfymörer innan han hittade till Dr.Hauschka där han nu arbetat under 6 års tid.

Hur lång tid tar det att skapa en doft? 
Det är svårt att svara på. Från den första doftidén till det slutgiltiga produkten så tar det tid. Kanske 1,5 till 2 år. Jag har arbetat med andra projekt samtidigt och bytt från det ena projektet till det andra. Under denna process har jag observerat dofterna och fortsatt att optimera formulan. 

Hur går processen till? 
Produktutvecklingsavdelningen får av marknadsteamet direktioner om vilken typ av produkt de är ute efter och vad den skall utföra. Det finns en allmän idé, ett tema så att säga, som kräver att vissa ingredienser måste ingå i sammansättningen. Med detta i åtanken börjar jag skapandet kring ett tema. Jag är fri att tolka idén på bästa möjliga sätt. Mina kollegor och jag börjar arbeta med en grundformula och doft, sedan presenterar vi den bästa tolkningen och konceptet till marknadsteamet. 
 
Vilken av kroppslotionerna är din favorit?
Min personliga favorit är Lavender Sandalwood Body Moisturizer på grund av dess tydliga och ädla sammansättning. Det är en modern tolkning av lavendel. För sammansättningen valde jag en mycket fin lavendel från höjderna i Provence. Den växer på en höjd av ca 
1 000 meter över havet. Här är luften frisk och ren, perfekt utgångsläge för att odla den bästa möjliga lavendelkvaliteten. Tillsammans med den omslutande basformulan ger den en verklig känsla av djup sinnesro, detta kompletteras med den balsamerande värmen som man finner i djupet av sammansättningen vilket hjälper till att uppnå en inre balans.