2. Lika behandlar lika

Varför Dr.Hauschka rekommenderar Ansiktsolja för fet och oren hud.

  • Trots att det kan verka bakvänt att applicera olja på en fet hud är det faktiskt det mest logiska. Huden vet om den är tillräckligt skyddad och producerar mer av sitt eget fett om den är torr och mindre om den är balanserad.
  • Uttorkande tvålbaserade produkter och fettfria acneprodukter kan rubba hudens försvar vilket gör den sårbar och triggar sebumkörtlarna att producera ännu mer fett.
  • Ansiktsolja ger ett tunt lätt lager av rena vegetabiliska oljor och växtextrakt som balanserar en för hög fettproduktion samtidigt som den bidrar till att lugna och minimera irritationer och oren hud.

Lär dig mer om våra produkter för fet och oren hud

Varför Dr.Hauschka rekommenderar en lätt fuktighetskräm för torr hud:

  • Om vi behandlar huden med kraftiga tunga krämer lurar vi den att tro att den producerar för mycket fett. Huden svarar med att minska sin produktion vilket upprätthåller torrhetscykeln.
  • Flytande Dagcreme är tillräckligt lätt för att stödja en balanserad fettproduktion samtidigt som den ger tillräckligt mycket fukt för att huden inte ska bli torr. Med tiden kommer huden att upprätthålla sin naturliga balans och bli bättre på klara sig själv.

Lär dig mer om våra produkter för torr hud.