7. Rytm är Nyckeln... till Hälsa och Vitalitet

Vad har rytm med hudvård att göra?

Allt i livet, hela naturen har en rytm. Du upplever det i årstidsväxlingar, du ser det på tidvattnet i haven, du noterar det i en blomma som blommar på våren. Vi människor har också rytmer som får oss att fungera. Det är dem regelbundna hjärtslagen, flödet av blod i våra ådror och det är i hudens 28-dagars förnyelsecykel.

När rytmen följs kan växter, djur och människor leva i hälsa och balans.

Dr Rudolph Hauschka upptäckte kraften i rytm och föreställde sig ett sätt att använda naturens rytm för att fånga livskraften hos växterna utan att använda alkohol eller syntetiska konserveringsmedel. Rytmiseringsprocessen blev först grunden för WALA ́s läkemedel och senare för Dr.Hauschkas hudvård.
Våra produkter är fyllda med ingredienser som har den vitalitet de hade i naturen vilket bevarar integriteten hos växterna och gör produkterna enastående effektiva.

Elisabeth Sigmund, banbrytande terapeut och medgrundare till Dr.Hauschkas hudvårdsmärke upptäckte vikten av hudens naturliga rytmer.

  • Hon upptäckte förnyelsecykeln på 28 dagar genom vilken huden ständigt återskapar och balanserar sig själv och såg sambandet mellan denna rytm och månens rytmiska cykler.
  • Hennes unika hudvårdsmetoder innehåller rytmisk beröring för att stimulera huden och främja vitalitet, balans och utstrålning.
  • Hennes signatur Dr.Hauschka ”press and roll” rengöringsmetod är en rytmisk rutin som arbetar med egenskaperna i rengöringskrämen för att främja hudens hälsa genom att mjukt ta bort smuts och fett samtidigt som huden stimuleras, allt utan att hudens skyddslager förstörs.
  • Tillsammans med Dr.Hauschka utvecklade hon produkter för att främja hudens naturliga rytmer.

Hälsosam rytm skapar ett tillstånd av balans, främjar hudens hälsa och lyfter fram strålande skönhet. Rytm är hjärtat i vårt arbete med Dr.Hauschkas hudvård. Från våra biodynamiska odlings och skörde metoder till våra unika bearbetningstekniker, produktsammansättningar och signaturbehandlingar förblir rytmen nyckeln.

Lär dig mer om Dr.Hauschkas hudvårdshistoria.