Solskydd fram till och med maj 2009

2009-04-01

Anledningen till att man stoppar produktionen av solskyddsprodukterna

När WALA började utveckla sitt solskyddsprogram tog man beslutet att rikta in sig på mineraliskt solskydd eftersom det mineraliska solskyddet ligger utanpå huden och är mycket hudvänligt.

Tysklands viktigaste konsumentmagasin för ekologiska produkter ÖKO-TEST rekomenderar solskyddsprodukter med mineraliskt filter och deras rapportering om Dr.Hauschkas solskyddsprodukter har varit övervägande mycket positiva.

För att mäta produkternas förmåga att skydda mot UVA-strålning har WALA använt sig av australisk standard/ Australian Standard. Denna standard garanterar att minst 90 % av all UVA-strålning som når huden filtreras bort. Fram till att EU presenterade sin nya rekommendation, var Australian Standard vanligaste sättet att mäta solskyddsprodukters förmåga att skydda mot UVA-strålning, världen över. Den rekommendation som EUs standardiseringskommision nu har presenterat kommer att börja gälla sommaren 2009 och gäller alla solskyddsprodukter. Rekommendationen innebär att solskyddsprodukter inom EU måste hålla en gemensam lägsta nivå mot UVA-strålning och att förhållandet mellan skyddet mot UVA- och UVB-strålning måste vara minst 1:3.

Använder man kemiskt solskydd i sina produkter är förhållandet 1:3 mellan skyddet mot UVA- och UVB-strålning inte svårt att uppnå.

För WALA är det helt uteslutet att använda kemiska solskydd. WALA har därför efter noggrannt övervägande bestämt att inte fortsätta med produktion av solskydd, med omsorg om WALAs egna och sina kunders höga krav på kvalitet. På grund av detta kommer inte Dr.Hauschka solskyddsprodukter att finnas tillgängliga hos våra återförsäljare efter den 1 juni 2009. Dr.Hauschka After Sun Lotion kommer att finnas kvar i vårt sortiment.

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär detta orsakar.
WALA Heilmittel GmbH