Share |

Vanliga frågor

Ingredienser

Förpackningar

Filosofin/Konceptet

Produktrelaterade frågor

Dr.Hauschkaterapeut

Övrigt

 

Vad är så speciellt med Dr.Hauschka?
Som kroppens skyddande lager utsätts huden för såväl yttre som inre påverkan som kan skada både hudens funktion och utseende. Det kan resultera i olika obalanser som till exempel brist på fukt, torr hud, överproduktion av fett och slutligen för tidigt åldrande. Dr.Hauschka betraktar dessa variationer i huden som tillfälliga och kategoriserar inte upp huden i olika hudtyper. Genom att betrakta huden som ett holistiskt organ och stimulera dess egna funktioner, stöder Dr.Hauschka hudvårdsprodukter hudens inneboende förmåga att aktivera sina egna förnyelseprocesser.

Vilka produkter finns i Dr.Hauschka Hudvård´s sortiment?
Dr.Hauschka Hudvård har ett stort utbud av personliga hudvårdsprodukter och kosmetik:

 • Ansiktsvård
 • Hårvård
 • Kroppsvård
 • Solskydd
 • Kosmetik

Var kan jag köpa Dr.Hauschka Hudvårdsprodukter?

 • hos Hälsokostfackhandeln
 • hos NK och Åhlens City i Stockholm och Göteborg
 • hos Sundlöf Organic Skin Care i Stockholm
 • hos Dr.Hauschkautbildade hudterapeuter

Varför säljer inte Dr.Hauschka Hudvård refiller?
Det är en hygienisk försiktighetsåtgärd eftersom Dr.Hauschka hudvård inte innehåller syntetiska eller kemiska konserveringsmedel.

Varför finns det ingen nattcreme i Dr.Hauschkas sortiment?
Dr.Hauschka´s fettfria natthudvård stödjer hudens ämnesomsättning under natten. Under natten är metabolismen i huden som mest aktiv. För att inte störa den naturliga utrensningsprocessen med feta hudvårdsprodukter, består Dr.Hauschka hudvårdsprogram för natten av stimulerande och återuppbyggande växtessenser. Huden tillåts att andas fritt och kan överkomma svagheter och obalans. Resultatet blir en vacker och frisk hy.

Dr.Hauschka hudvårdsprodukter för natten är:

 • Nattvård bas: Ansiktsvatten eller Ansiktsvatten Special
 • Nattvård intensiv: Hudkur Normal eller Hudkur Sensitiv, Intensive Treatment 04 eller 05

När använder jag Rengöringscreme och när är Rengöringsmjölk mer lämplig?
Rengöringscreme
- med en sammansättning av mandelmjöl och läkeörter för daglig vård – är den milda rengöringsprodukten för varje hud. Den har fuktighetsbevarande och hudstärkande egenskaper och stimulerar hudens naturliga utrensningskraft. Används morgon och kväll.

Rengöringsmjölk - en tensidfri, mild och skonsam rengöringsemulsion särskilt för den fina, torra och känsliga hyn. Kan också användas för att avlägsna makeup för varje hy.

När skall jag använda Ansiktvatten Normal och när är Ansiktsvatten Special mer lämpligt? När är det lämpligt att börja använda Regenerating Serum?
Ansiktsvatten Normal
- ett ansiktsvatten lämpligt för normal eller torr hy och också för hud i behov av återuppbyggnad.

Clarifying Toner - ett ansiktsvatten med speciellt utvalda örter som hjälper till att reglera fet, storporig hy med tendens till irritationer.
Spraya huden med lämpligt ansiktsvatten efter morgonens rengöring men innan din dagliga hudvårdsprodukt appliceras. Använd ansiktsvattnet efter kvällens rengöring om du inte skall använda Hudkur Normal. Vid applicering av Hudkur Normal utesluter du ansiktsvattnet.

Regenerating Serum - en fettfri dag- och nattvårdsprodukt speciellt framtagen för den mogna kvinnans hy och dess krav. Serumet stödjer hudens egen fuktbindande förmåga, stärker och vitaliserar de naturliga funktionerna i mogen, krävande hy. Applicera på morgonen på rengjord hud innan dagcremen påförs. Använd på natten som fettfri natthudvård, efter en behandlingsomgång av Hudkur Normal.

Vilken effekt har Dr.Hauschka Hudkur Normal ampuller på huden?
Hudkuren är en fettfri, intensivt vårdande produkt för natten som har en normaliserande effekt på all hud. Vi rekommenderar Hudkur Normal som en 28-dagarskur där man applicerar hudkuren varje kväll efter rengöring. Applicera två ampuller varje kväll de tre första veckorna, därefter en ampull per kväll sista veckan. Behandlingskuren kan upprepas flera gånger under året. Rekommenderat antal kurer per år är en per tiotalet år av din ålder, (t.ex 3 behandlingar under ett år för en 30-åring).

När skall jag använda Hudkur Normal och när är Hudkur Special lämpligare?
Dr.Hauschka Hudkur Normal – normaliserande intensiv vård för natten

Dr.Hauschka Hudkur Normal har en balanserande effekt för hy som karaktäriseras av brist på fukt, överskott av fett, har tendens till tidiga rynkor eller ökad känslighet. Den fettfria kompositionen stimulerar hudens metaboliska aktivitet som är särskilt uttalad under natten. Hudens naturliga funktioner aktiveras. Torr hud återtar förmågan att producera och behålla fukt och fett. Känslig hud stärks. Den feta, orena hudens överproduktion av fett och döda hudceller avtar. Hud med tendens till för tidigt åldrande får ny spänst och elasticitet.

Dr.Hauschka Hudkur Sensitiv – stärkande intensiv vård för natten

De dyrbara örtextrakten och mineralerna i den utspädda, rytmiserade formen av Dr.Hauschka Hudkur Sensitiv har en stärkande verkan på huden.

När är det lämpligt att använda Dr.Hauschka Intensive Treatment 01 och 02?
Dr.Hauschka Intensive Treatments 01 och 02 kompletterar basvården för oren hy. De erbjuder ytterligare stimulans för att normalisera tillståndet i huden.

Dr.Hauschka Intensive Treatment 01 vänder sig speciellt till den feta, orena unga hyn under 25 år. Utvalda exklusiva läkeörter från naturen lindrar irritationer och har en lugnande effekt på hyn. Dr.Hauschka Intensive Treatment 01 stödjer hudens självrengörande förmåga, ger en klarare hy, förebygger och motverkar återfall och har en balanserande verkan på den unga tonårshyn.

Dr.Hauschka Intensive Treatment 02 vänder sig till den feta, orena vuxna hyn över 25 år. En exklusiv sammansättning av utvalda, rytmiserade ingredienser renar porerna, lugnar och skänker en klar hy. Dr.Hauschka Intensive Treatment 02 ger snabb verkan vid irritationer, stödjer hudens egen återhämtningsförmåga, förebygger återfall och verkar lugnande och balanserande.

När skall jag använda Intensive Treatment 03?
Dr.Hauschka Intensive Treatment 03 vänder sig speciellt till den mycket känsliga hyn. Den stödjer hudens naturliga motståndskraft och lugnar röd, irriterad överaktiv hy. Den ger snabb verkan vid stressrelaterade hudutslag och irritationer och resultatet blir en lugn och balanserad hy.

När skall jag använda Dr.Hauschka Intensive Treatment 04 eller 05?
Dr.Hauschka Intensive Treatments 04 och 05 kompletterar den grundläggande vården för den mogna hyn genom att tillföra en normaliserande impuls.

Intensive Treatment 04 är speciellt framtagen för den mogna huden som behöver en aktiverande impuls för att normalisera den förnyande förmågan. Hyn blir synbart mjukare och finare, elasticiteten och de formskapande krafterna stärks.

Intensive Treatment 05 är speciellt framtagen för den mogna hudens behov under menopausen. Huden har då ofta tendens att bli röd och flammig av värmevallningar och få förändrad pigmentering. Den bevarar och stimulerar de återskapande krafterna i huden - vitaliteten återfås. Ger huden ett välvårdat utseende med en mjuk lyster.

Behöver jag inte ampullerna från Dr.Hauschka Hudkur Normal längre?
Regenerating Serum och Intensive Treatment 04 och 05 har tagits fram för den mogna, mer krävande huden som ett komplement till ampullerna från Dr.Hauschka Hudkur. Vid behov kan man alternera mellan dem fyra gånger per år i tre-månaderscykler:

 • 1:a månaden: Hudkur Normal / Hudkur Sensitiv
 • 2:a månaden: Regenerating Serum
 • 3:e månaden: Intensive Treatment 04 eller 05

För vilken hy har den nya serien Dr.Hauschka Regenerating skapats?
Att huden åldras är naturligt - processen kan inte stoppas. En hudvård som stödjer hudens egna funktioner kan sakta ned förloppet. Dr.Hauschka Regenerating Serum och Regenerating Day Cream ger den mogna hyn det rätta stödet för att återfå vitalitet och styrka att stå emot yttre påverkan. Ger huden ett välvårdat utseende med en mjuk lyster.

Vilka av Dr.Hauschka Hudvårdprodukter rekommenderar ni till män?
Även männens hy uppträder på olika sätt. Därför gäller Hudvårdsplanens rekommendationer både kvinnor och män.

Efter rakningen rekommenderar vi särskilt

 • Ansiktsvatten Normal för normal, torr eller känslig hy
 • Ansiktsvatten Special för hud med tendens till inbäddade skäggstrån, irritationer och överdriven fettproduktion

Kan jag använda Dr.Hauschka Hudvårdsprodukter också under graviditeten?
Mångårig erfarenhet visar att Dr.Hauschkas hudvårdsprodukter lämpar sig väl att använda under graviditeten. De är rena, naturliga och innehåller inga syntetiska tillsatsämnen.

Skulle Din hud förändras eller få någon obalans under graviditeten, rekommenderas en konsultation med en Dr.Hauschkaterapeut eller kontakta Bergamott AB info(at)drhauschka.se, 0250 – 55 25 00).

För din kroppsvård rekommenderas särskilt kroppsoljorna Ros, Slånblom eller den krämiga Moor-Lavendel, för att nämna några exempel.

Mer information finner Du här.

Finns det produkter som också är lämpliga för spädbarnets vård?
De här produkterna rekommenderar vi särskilt för spädbarnsvård:

 • Lavendel Aromabad – lugnande och avslappnande
 • Body Oil Rose – harmoniserande och stärkande
 • Kroppslotion Ros - harmoniserande och värmande, för mycket torr, irriterad hud
 • Rosencreme för ansiktets vård – skyddar barnets känsliga hud mot väder och vind

Klicka här för mer information.

Finns det ett särskilt produktsortiment för hy med problem?

Ja, Dr.Hauschka´s Hudterapeuter arbetar med en serie exklusiva produkter från Dr.Hauschka Hudvård, som bara de har tillgång till. Hudterapeuten undersöker din hud och ger förslag på behandling. Klicka här för att komma till listan över Dr.Hauschka Hudterapeuter.

Vilken ansiktskräm skall jag välja?
De olika produkterna i Dr.Hauschka Hudvård är anpassade för varje huds behov och kan användas var för sig eller i kombinationer. Kom ihåg att huden är ett levande organ i ständig förändring och att du anpassar din hudvård därefter.

Flytande Dagcreme (för normal och torr hy) - en lätt, aktiverande, återfuktande lotion för män och kvinnor som återställer hudens fukt- och fettbalans. Flytande Dagcreme är att rekommendera för torr hud. Den stimulerar produktionen av fett genom talgkörtlarna, binder hudens egen fukt och reglerar på så sätt torr och fuktfattig hud. (Inte lämplig för hy med tendens till ytliga brustna blodkärl).

Rosencreme (stärkande, skyddande daghudvård för matt, uttorkad hy i behov av återuppbyggnad) - en rik dagcreme som stödjer förnyelsen i epidermis och ökar motståndskraften i känslig hud med tendens till mörkare röda fläckar. Cremen reglerar också hudens fukt- och fettbalans. Använd Rosencreme för skydd mot yttre påverkan. Till exempel efter Flytande Dagcreme när ökat skydd behövs.

Rose Day Cream Light (lugnande, skyddande dagcreme för för torr, fuktfattig och känslig hud) - Alla rosens vitala och harmoniserande egenskaper har samlats i den lättabsorberade, mjuka Rosencreme Light. Den fuktreglerande, återuppbyggande cremen passar särskilt för den torra, fuktfattiga, känsliga unga huden.

Regnerating Day Cream (utjämnande, återuppbyggande dagcreme för mogen hy med särskilda behov) - Den exklusiva kombinationen av vegetabiliska oljor och växtextrakt förser huden med allt den behöver för att återfå förmågan att bygga upp och återhämta sig. Den skyddande dagcremen jämnar ut rynkor och fina linjer och förfinar hudens utseende. De formskapande krafterna stärks - huden får en mjuk lyster och ett välvårdat utseende.

Kvittencreme (för normal hy) - Naturen står modell för Kvittencremens verkan. Det är en lätt, uppfriskande, återfuktande produkt för både kvinnor och män och hjälper huden bevara balansen och håller den hälsosamt frisk.

Jag lider av acne. Vilka av Dr.Hauschka´s produkter är bra för mig?
Acne är ett medicinskt problem och du bör därför kontakta din läkare. Om du vill hitta en antroposofisk läkare, kontakta www.vidarkliniken.org för mer information.

För oren, irriterad hy rekommenderar vi följande hudvårdsprogram:

Rengöringscreme: mild rengöring morgon och kväll.
Rengöringscremen är grunden för att lyckas. Utvalda växtextrakt i en bas av mandel stärker huden. Rengöringscremen minskar porstorleken, stödjer hudens utrensningsfunktion och ger en klar hy.

Ansiktsvatten Special: reglerande basvård.
Den speciella sammansättningen av läkeörter gör Ansiktsvatten Special till en effektiv hudvårdsprodukt för fet hy med tilltäppta porer/pormaskar och irritationer. Dagligt användande reducerar porstorleken.

Hudkur Normal: intensiv normaliserande hudvårdsprodukt för natten.
Stimulerar hudens naturliga funktioner, normaliserar produktionen av fett och fukt och stödjer hudens hälsosamma förnyelse.

Ansiktsolja: dagvårdsprodukt som reglerar talgkörtlarnas aktivitet.
Ansiktsoljan hjälper huden normalisera sin sebumproduktion. Porstorleken minskar, irritationerna avtar och huden lugnas. Oljan skyddar också mot vädrets påverkan på huden.

Ansiktsångbad: djuprengörande intensiv hudvård.
Stimulerar hudens naturliga utrensningsfunktioner, öppnar upp tilltäppta porer och lindrar irritationer.

Vad är skillnaden mellan Dr.Hauschka´s olika masker?

Ansiktsmask Intensiv
Dr.Hauschka Ansiktsmask Intensiv, med sin balanserande verkan är lämplig som intensivt vårdande produkt för alla hudbilder. Den stimulerar den torra hudens inneboende aktivitet, är milt renande för oren hy med stora porer, lugnar känslig, irriterad hy och återfuktar normal hy. Unna dig den fantastiska verkan av den intensiva omvårdnanden. Hyn får ett mjukt och levande utseende efter Ansiktsmask Intensiv.

Ansiktsmask Ros
Dr.Hauschka Ansiktsmask Ros ger intensiv näring och vård för hy över 30 år och över då huden delvis förlorar sin fuktbärande förmåga och tappar sin elasticitet och förmåga till förnyelse. Ansiktsmask Ros, med sitt fylliga innehåll, återger hyn sin formskapande kraft och efterlämnaren känsla av fräsch, fast hud.

Soothing Mask
Dr.Hauschka Soothing Mask stärker den känsliga huden med tendens till irritationer och rodnad och hjälper den bevara sin fukt. Huden blir lugn och slät – och dess skyddande funktion kan fungera som avsett.

Ansiktsmask Fukt
Den här fuktbalanserande, intensivt vårdande produkten bevarar hudens naturliga hydrolipid-skikt och återställer livskraften hos torr hud som är i behov av återuppbyggnad. Den skyddar och normaliserar även torr och känslig hud.

Rengöringsmask Lera
Den här masken renar, lugnar och bygger upp. Tilltäppta porer/pormaskar och döda hudceller avlägsnas skonsamt och hudens egen utrensande förmåga stimuleras.

Jag lider av rosacea. Hur skall jag sköta min hy?
Rosacea är ett medicinskt problem och därför bör du kontakta din läkare. Om du vill hitta en antroposofisk läkare, kontakta www.vidarkliniken.org för mer information.

Dr.Hauschka hudterapeuter kan också bistå med rådgivning vid den här typen av problem.

Finns det hudvårdsterapeuter som använder Dr.Hauschka´s produkter i sin behandling?
Vi utbildar diplomerade hudterapeuter i Dr.Hauschka`s exklusiva behandlingsmetod för huden. Dr.Hauschkaprodukterna är noggrannt utvalda och individuellt avstämda för Din huds aktuella behov.

Klicka här för en lista över Dr.Hauschkaterapeuter i Sverige.

Jag skulle vilja åka till ett SPA för avkoppling och behandling. Finns det hotell som använder Dr.Hauschka produkter för behandlingar i sitt SPA?
Klicka här för att hitta hotell/anläggningar vilka använder Dr.Hauschka`s produkter.

Använder man sig av djurförsök för att testa Dr.Hauschka´s produkter?
Vi testar aldrig våra produkter på djur och har heller inte för avsikt att göra det i framtiden.

 

Du kan vara absolut säker på att ingen av Dr.Hauschka´s hudvårdsprodukter eller något av det råmaterial som används vid framställningen har testats på djur – vare sig av oss eller på uppdrag av oss. Råmaterialen och de tillverkningsprocesser vi använder oss av är sådana att produkterna tryggt kan testas på frivilliga försökspersoner under utvecklingsperioden. Vi är också övertygade om att dessa tester säger mer, än tester på djur.
 
Dr.Hauschka finns med på PETAs lista, som är den internationellt största djurrättsorganisationen i världen med över 3 miljoner medlemmar.

Klicka här för vidare information.

Varför innehåller somliga av Dr.Hauschka Hudvårdsprodukter alkohol?
En vatten/alkohol-blandning används för att kunna extrahera/dra ut de aktiva substanserna ur de örter som används i hudvårdsprodukterna. Därför finns alkohol i flera av Dr.Hauschka´s produkter. Det här förfaringssättet bidrar dessutom till att vi kan avvara syntetiska konserveringsmedel.

Kan jag använda Translucent Make-up jämt, oavsett vilken kondition hyn är i?
Ja, i kombination med rätt dagvårdsprodukt som underlag. Translucent Make-up är omtyckt av de flesta och ger ytterligare skydd mot yttre påverkan. Dr.Hauschka Translucent Make-up finns i olika nyanser.

Jag använder kontaktlinser och har mycket känsliga ögon. Kan jag trots det använda Dr.Hauschka Mascara?
Ja, mascaran är testad av ögonläkare och valet av ingredienser gör den både omtyckt och mycket lämpad för er som bär kontaktlinser

Vilka krav ställs för att delta i utbildningen till godkänd Dr.Hauschkaterapeut?
Du måste vara utbildad hudterapeut med examen. För mer information kontakta
Bergamott AB
info(at)drhauschka.se
0250 – 55 25 00